Prágában már idén szilveszterkor sem lesz tűzijáték

Desktop

A hagyományos tűzijáték helyett fényjátékkal fogják ünnepelni az új év eljövetelét Prágában - döntött a cseh főváros önkormányzata e heti rendkívüli ülésén.

 A prágai Hradzsin közelében, a Moldva bal partján elterülő Letná-dombon és a folyón úszó hajókon megrendezett tűzijátékokat mindig sokan nézték. Ugyanakkor a rendezvény számos problémát okozott, elsősorban az idősebbeknek és különösen kedvezőtlenül érintette a lakosok által nagy számban tartott kutyákat és macskákat. 

A prágai önkormányzat az újévi fényjáték megrendezésére most pályázatot ír ki. A várható költségeket mintegy kétmillió koronára (26 millió forintra) becsülik.

A 2019 január elsején megrendezett tűzijáték, amelynek tematikája az 1989 novemberi bársonyos forradalmat idézte, a sajtó szerint 1,7 millió koronába került.

Az évközbeni kisebb-nagyobb tűzijátékokat is szigorúbban fogják majd szabályozni Prágában. 

Sok helyen térnek át a hagyományos tűzijátékról a drónos-lézeres fény-show rendezésére (ilyet láttok a videónkon is), nem csak Kínában persze, hanem mindenhol, ahol aggódnak a lég- és zajszennyezés miatt, ahol nagyobb az erdőtüzek kockázata. Bár szárazabb nyarakon Budapesten is alaposan elő kel locsolni a Gellérthegyet ahhoz, hogy ne legyen nagyobb baj. 

(A videón egy tavalyi felvétel, Hszian városának 8. századi városfala fölött táncol 1374 drón - Guinness világrekordként.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek