Jóváhagyták, indulhat a Széna tér rekonstrukciója

Desktop
A Gogogle maps ilyennek látja a buszvégállomásos felét a térnek
A Gogogle maps ilyennek látja a buszvégállomásos felét a térnek

Korábbi cikkek a témában:

Márciusban szóba került, a mai, május harmincadikai ülésén pedig meg is szavazta a Fővárosi Közgyűlés: indulhat a Széna tér projekt.

Várhatóan 2019 júniusában kezdődhet el a Széna tér felújítása, amely a tervek szerint 2020 végén fejeződik majd be. A Fővárosi Közgyűlés 26 igen szavazattal - az LMP-s képviselő ellenszavazata mellett - fogadta el a tér felújításának tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges dokumentumokat.

Az elfogadott megvalósítási megállapodás szerint a tér terveztetése 2019 júniusának végén fejeződhet be. Ez alatt egyeztetnek a távolsági buszok üzemeltetőivel is, mert a végállomás ha nem is marad, egy olyan megállónak, ahonnan a környező településekre érkezők és indulók könnyen el tudják érni a metrót és a villamost, lennie kell. 

 A kivitelezés ezt követően kezdődhet meg, és a tervek szerint 2020 végéig tart.

A Széll Kálmán tér szomszédságában lévő Széna tér jelenlegi állapotában rendkívül elhanyagolt terület. A Csalogány és a Hattyú utca két részre osztja a teret. Az Ostrom és a Hattyú utca közötti terület parkolóként, illetve taximegállóhelyként funkcionál, míg a Varsányi Irén utca mentén a Városfal étteremig terjedő területeit a jelenleg itt üzemelő helyközi buszvégállomás funkciója határozza meg. A buszmegállók és buszvárók jelentős területet vesznek el a térből, a buszváró építmény tér felé fordított hátfala pedig rendkívül lehangoló képet mutat. A téren semmilyen utcabútor nem található, a terület jelenleg kizárólag közlekedési funkciókat szolgál.

A cél az, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi használható, minél nagyobb zöldfelületet magába foglaló köztérré alakítsák. Ennek érdekében az előzetes elképzelések szerint megszűnne az Ostrom és a Hattyú utca közötti parkoló is, valamint rendeznék a Csalogány és a Hattyú utca kapcsolódó szakaszait is.

A felújítás következtében a csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége, továbbá a lehetséges közterületi fejlesztéssel a környezet minősége, építészeti értéke és használhatósága is jelentősen javulna. A felújítás összköltsége mintegy 2,5 milliárd forint.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?