'Ne változtassák meg a Frankel Leó nevét!'

Desktop
(forrás: Facebook)

Nem "komcsi" kontra "nem-komcsi" alapon, hanem azért mert mi így szoktuk meg, itt lakunk. Biztos botor dolog volt anno átnevezni, bolondság most visszanevezni. Maradjon most az utca ahol lakunk Frankel Leó - olvasható e szöveg azon a Facebook oldalon, ami a Frankel Leó út átnevezésének megakadályozását tűzte ki céljául. Az oldal látogatottsága, tagjainak száma, pár hét alatt igen magas számot ért el - az oldaról elérhető az a lap is, melyet kitöltve a változtatás ellen lehet tiltakozni.

"Frankel Leó élete vagy a kommunizmus megvetése, esetleg a nyilasok bűnei vagy a Sztálin út nem ennek az oldalnak a témái. Az itt lakók közül sokan jobb vagy baloldaliak és ettől függetlenül generációk szeretik és szokták meg ezt az utcanevet és szeretnék ha ez nem változna meg. Ha úgy tetszik: mi így vagyunk értékőrzők."

Az oldal létrejöttének oka, hogy a főpolgármester egy Szabó András nevű polgártól jövő kérdésre reagálva bejelentette: a közgyűlés egyetért abban, hogy Frankel Leóról (munkásmozgalmi harcos volt) ne legyen út elnevezve Budapesten, ezért átneveznék Zsigmond király útjára. Az ország Frankel, illetve a kommunizmushoz köthető személyekről elnevezett utcáinak névcseréjét egy januárban hatályba lépő törvény is gyorsíthatja - írta az Index még decemberben.

A névcserére esélyes utcákban élőknek elvileg pénzbe nem fog kerülni a változás. A törvény rögzítette, hogy az utcanévváltozások miatt szükségessé vált hatósági igazolványok, például a személyi, a vállalkozói igazolvány vagy a forgalmi engedély cseréjére vonatkozó hatósági eljárások illetékmentesek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek