Még egy klassz kilátó: elkészült a Makovecz-féle is

Oszd meg másokkal!

Desktop

Elkészültek a Kis-Hárs-hegyen található Makovecz Imre-kilátó július óta tartó felújításásával.

A szeptember végétől újra látogatható kilátót a Pilisi Parkerdő szakemberei a Makovecz Imre Alapítvány munkatársai és a Budapesti Műszaki Egyetem építészhallgatói segítségével újították fel. A munkálatokkal összefüggésben a kilátót is csatlakoztatták a Makovecz-túraútvonalhoz, amely mentén táblákon ismertetik a neves építész munkásságának egyes fejezeteit - írta közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Ha túrázni indulnál: a 362 méter magas Kis-Hárs-hegyről nyújt körpanorámát a kilátó az észak-budai térségre. Látni lehet a Dunát a belváros egy szeletével, a budai várat, a Citadellát is. Meg persze a János-hegyet, a Tündér-hegyet, a Zugligetet.

A kilátó legkönnyebben a Szépjuhásznétól induló sétautakon közelíthető meg. Előbb a zöld körtúra jelzésen északkeleti irányba kell indulni, majd a Kis- és a Nagy-Hárs-hegy nyergében lévő elágazásnál jobbra fordulni a sárga háromszög jelzésre, ahonnan már alig öt perc alatt elérhető a kilátó.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek