Erdei futás a jezsuitákkal – tulajdonképpen sétálhatsz is, a jó szándék a lényeg

Desktop
Fotó: Ménesi Ágoston
Fotó: Ménesi Ágoston
A jezsuita rend magyar tartománya szeptember 28-án Fuss a jezsuitákkal! címmel sportnapot szervez Budapesten, lehetőséget adva a rend iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessék a jezsuiták tevékenységét.

A magyar jezsuiták és munkatársaik, barátaik idén saját "futóversenyt", igazából közösségi futást szerveznek - számolt be a megrendezendő eseményről a rendház oldala.

A résztvevők a Makkosmáriától a Sodrás utcai rendházig kijelölt kb. 9 kilométeres, bő 300 méter szintkülönbségű, javarészt erdei útvonalon hét állomással és ott a rend egyik tagjával találkoznak, mindegyikük megjelenítve a jezsuita képzés egy-egy stációját. 

A 10 órakor kezdődő, Koronkai Zoltán SJ és Nagy Bálint SJ által bemutatott szentmisét követő futáson/gyalogláson azt tarthat a csapattal, aki ezen a linken regisztrál az eseményre, és befizeti a 2500 Ft/fő hozzájárulási díjat.

A regisztrációs díj fejében a résztvevők induláskor megkapják az esemény emblémázott technikai pólóját, a célba érkezés után pedig meghívják őket ebédre a Sodrás utcai rendház udvarán.

A rendezvényen való részvétel alsó korhatára 14 év, a 18 év alatti résztvevőktől írásos szülői jóváhagyást kérünk. A közösségi futás jellegéből adódóan rajtszámot és időmérést a szervezők nem biztosítanak.

A távot futva teljesítőket tervezett tempójuk alapján két csoportba osztják: „gyorstalpalók” (gyorsabban futók) és „fontolva haladók” (lassabban futók). A „Jézussal gyaloglók” csapat tagjai sétatempóban fognak haladni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?