Hárommilliárddal többe kerül a máriarametei uszoda, tavasszal indulhat az építkezés

Oszd meg másokkal!

Desktop

Érdemben megváltoztak az uszoda műszaki paraméterei az eredeti tervekhez képest, ehhez jött hozzá az építőipar jelenlegi piaci helyzete (szakemberhiány, növekvő anyagárak és munkadíjak), így a beruházás összköltsége körülbelül 40%-kal megnőtt - áll a kerület hivatalos oldalán megjelent hírben. 2018 márciusában kezdődhet az építkezés.

"A mai magyar építőipari helyzetet jól jellemzi, hogy az eredeti koncepciótervben bruttó 4 milliárd forintos becsült érték, a kiviteli terv tervezői költségbecslésében bruttó 5,4 milliárd forintra emelkedett, a kivitelezői közbeszerzés ajánlattételi szakasza során pedig a legkedvezőbb árajánlat is meghaladta a bruttó 7 milliárd forintot." - írja az önkormányzat saját weboldalán.

A műszaki többlettartalomból és a piaci árak növekedéséből eredő pluszt egyrészt további 2 milliárd forintnyi TAO-felajánlásból, másrészt önerőből biztosítja az önkormányzat.

Mint írják, még ebben a hónapban lezárulhat a kivitelezői közbeszerzési eljárás, majd – a szerződéskötést követően – februárban vagy márciusban elkezdődhet az építkezés.

A máriaremetei Gyarmati Dezső Sportuszoda közvetlenül a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontot mellett (előbbitől a Máriaremetei út felé) épül majd meg.

Belül egy 50x25 méteres versenymedence épül nézőtéri lelátókkal, ezt megosztva, egy időben tudják majd használni a sportolók és a helyi lakosok. Lesz még egy 20x10-es tanmedence, büfé és fitneszterem is, sőt kívül egy 33x20 méteres téliesíthető medencei is épül majd a komplexumba.

A Google légifelvételén az uszoda helyszíne még a Pokorny Sportközpont megépülése előtt

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek