Eredménytelen volt a Hármashatár-hegyről, mint olimpiai helyszínről szóló lakossági fórum, mégis elérte célját

Oszd meg másokkal!

Desktop

Mint azt korábban megírtuk, nemrég lakossági fórumot tartott a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat előkészítését végző Budapest 2024 Zrt., hiszen sokan tiltakoztak az ellen, hogy természetvédelmi területre (Hármashatár-hegyre) tegyék a mountain bike futamoknak helyet adó pályát.

444.hu cikkéből kiderült, hogy a fórumon megjelent felháborodott helyieknek Schneller Domonkos, az olimpiai pályázat stratégiai igazgatója kijelentette, hogy "ez lesz a végleges helyszín, a döntést nem lehet megváltoztatni."

Ezek után nem volt mit tenni, de nem sokkal később már jött a hír, hogy ez mégis megtörtént: az új helyszín a III. kerületi Testvérhegy lett. Ezt a módosítást nem a lakossági fórum, és nem is a természetvédelem miatt, hanem a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség helyszíni szemléje, és az azt követő ajánlása eredményezte.

Az ajánlás így hangzott:

"A helyszínek kiválasztásánál a sportszakmai szempontok – pl. a pálya vonalvezetése, hossza – meghatározó tényezők, a szövetség erre vonatkozó észrevételei épültek be a testvérhegyi helyszínjavaslatba, ezzel is érvényre juttatva az Agenda 2020 egyik alapelvét, a sportolók középpontba helyezését. Az új helyszín költségbecslésének kialakítása folyamatban van."  

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek