XXIII. Csángó Bál

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Szövetség 2019. február 23-án (szombaton) huszonharmadik alkalommal rendezi meg a „Csángó Bált” a budapesti Millenáris Parkban.

A 2017-ben elkezdett naptári jeles napokat bemutató hagyományt folytatva a XXIII. Csángó Bál 19.00-től kezdődő színpadi műsora a nyári időszakot mutatja be. A nyár a mezőgazdasági munkák ideje, az emberek a földeken dolgoznak, kevesebb idő jut a mulatozásra. A nyári búcsújárások – mások mellett Szent Antal Forrófalván, Péter Pál Bákóban vagy Mária Magdolna Csíkfaluban - alkalmával a csángók felkerekednek, hogy a szomszédos falvakba zarándokolva felkeressék barátaikat, rokonaikat, ismerőseiket. Miután búcsút nyernek a szent misén, vendégjárásba indulnak, ahol megbeszélik ügyes bajos dolgaikat. Előkerülnek a finom enni és innivalók és hamarosan elkezdődik a hajnalig tartó mulatság.

Jegyek kaphatók a Ticket Express online rendszerében (https://www.eventim.hu/hu/jegyek/xxiii-csango-bal-budapest-millenaris-pa...) és jegypénztáraiban (www.eventim.hu).

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?