Függök ezen a zord élet-párkányon- Bogdán Zsolt Ady estje

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciója
Előadja: Bogdán Zsolt
Szerkesztő: Szugyiczky István
A magyar kultúra napját köszöntve január 22-én!
Ezzel a méltán sikeres előadással tisztelik meg és várják szeretettel az alkotók a Klebelsberg Kultúrkúriába az irodalmat és költészetet kedvelő közönséget.

A belépés díjtalan és regisztrációhoz kötött: regisztrálni a Kultúrkúria honlapján az esemény melleti Regisztráció gomb segítségével lehet.

Itthon vagyok” ezekkel a szavakkal indul Szugyiczky István „függök ezen a zord élet-párkányon” című Ady-estjének szövegkönyve, mely megkísérli egy ellentmondásos ember fiatalon elgurult életét hetven percbe sűríteni, a hol szerethető, hol elviselhetetlen , nyugtalan és szenvedő Ady Endrét megmutatni.

Szugyiczky István színművész , a Szatmárnémeti Harag György Társulat Örökös Tagja több sikeres pódium est szerkesztő rendezője. Olyan költői "arcképeket" mutatott meg ezeken az esteken amelyek hozzátettek az életművekhez olyan kevéssé ismert adatokat melyekkel gazdagabbak lettünk. Az ő Márai, Reményik, Radnóti , Dsida, Wass Albert, Páskándi estjei maradandó élmények mindannyiunk számára. Adyt megmutatni, megszólaltatni csak nagyon ihletett állapotban, érzékenyen, sokszínűen, eszelős- vadsággal, finom- simogatással, suttogó- öleléssel, és ordító- fájdalommal lehet.

Ehhez az istenien istentelen kísérlethez megtalálta az erdélyi színjátszás egyik legkiemelkedőbb tehetségű színművészét.
A kétszeres UNITER, és Jászai Mari-díjas Érdemes művészt, a kolozsvári társulat tagját, Bogdán Zsoltot.
Kettejük közös gyötrődésének eredménye, hogy igazi művészi előadássá nőtt a „ függök ezen a zord élet-párkányon ” című művészest.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek