Lehetlen? 2. - Kultúrpolitikai jövőkép

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Seregi Tamás Olcsó művészetet - de miből (http://exindex.hu/index.php?l=hu&page=3&id=1066) című írásában olyan kérdéseket vet fel, amik alapjában érintik a mostani kultúrpolitika által meghatározott, redisztribúciós jogokkal felruházott elképzeléseket, és ebből következően a kultúra jövőjét.
Milyen lesz és milyen lehetne az a kultúrpolitika, amely támogatja a szabadidő társadalmának létrejöttét a globális technokapitalizmus által jelenleg diktált kényszerek dacára? Folytatódik-e a kulturális emancipáció programja, és tud-e hatni a gazdasági alapú társadalmi szegregáció folyamatának ellenében? Milyen elképzeléseink vannak a kultúrpolitikai jövőről, és képesek-e ezek a gondolatok a társadalmi képzeletet inspirálni és mobilizálni az aktuális kultúrpolitikai helyzetben? 
Meghívott előadóink húsz perces előadásai után egy kerekasztal beszélgetés során vitatják meg egymással elképzeléseiket. 
Az eseményre egy kezdő művészeti vállalkozás színhelyén, a SzÖSz Műhelyben kerül sor, ahol abba is betekintést kaphatunk, hogyan próbál boldogulni támogatások nélkül egy kulturális szövetkezet. Erről Forgách Péter, a Szabad Ötletek Szövetkezetének elnöke számol be. 
1.
11.00 - 12.15
SEREGI TAMÁS (esztéta, ELTE BTK) 
TIMÁR KATALIN (művészettörténész, kurátor, Pécsi Tudományegyetem)
K. HORVÁTH ZSOLT (társadalomtörténész, ELTE BTK)
12.15 -13.00 szünet
2.
13.00 - 14.15
MÉLYI JÓZSEF (művészettörténész, kritikus, MKE)
ŐZE ESZTER (művészettörténész, kurátor, ELTE BTK)
BAGI ZSOLT (esztéta, Pécsi Tudományegyetem)
14.15 – 14.30 szünet
3.
14.30 -16.00
Kerekasztal beszélgetés, bekapcsolódik Varga Tünde (esztéta, MKE)
Az esemény szervezője és moderátora: Marikovszky Andrea (képzőművész-tanár)
(Illusztráció: Thomas Hirschhorn - Nachwirkung, 2015)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek