Kilátó

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Mindenkinek van olyan emléktárgya, amitől legszívesebben megszabadulna, de valami miatt mégsem tud megválni tőle. 

Ehhez kínál remek lehetőséget a Somogyi család nyílt garázsvására a Marczibányi Téri Művelődési Központ Kamaratermében. 
Hozza magával fölöslegessé vált tárgyát (gyufásdoboztól plüsskenguruig bármit) és nézze meg, hogyan kap új életet a Kerekasztal előadásában!

Előadásunkat elsősorban felnőtt nézőinknek ajánljuk.

A szövegkönyvet a színészek improvizációi alapján készítette: Farkas-Sára Eszter, Boronkay Soma, Székely Rozi

Szereplők: 
Somogyi Ferenc: Spilák Lajos m.v.
Somogyi Dóra: Jobbágy Kata
Somogyi Bence: Szalai Ádám
Somogyi Máté: Farkas Atilla

Rendező: Székely Rozi
Dramaturg: Boronkay Soma
Látványtervező: Jeli Sára Luca
Rendezőasszisztens: Füsi Anna
Konzulens: Hajós Zsuzsa
Köszönet: Bodor Panna

Koprodukció a Marczibányi Téri Művelődési Központtal
Az előadás létrejöttét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap

„Nem emlékszem arra, hogy a gyerekkorom lezárultával bármikor is otthon éreztem volna magam valahol. Talán ez a felnőtt ember nyílt változatánál természetes, csak sok a szerencsegyerek, akiknél a képesség, hogy magukat otthon érezzék valahol, megmarad. Én nem vagyok szerencsegyerek. De tudok mit kezdeni a szerencsegyerekekkel, vagyis arról jobban tudok beszélni, hogy esetükben mit jelent vagy mit jelenthet az otthon. Közhelyesen szólva: egy illúziót. Mert nem akármilyen képesség, ha valakinek az az érzése, hogy itt vagy ott ő otthon van. Ezer dologra vaknak kell lennie, ezer dolog tudomásulvételétől távol kell tartsa ugyanis magát, például annak tudatától, hogy mennyire ingatag ez az ő otthona. Az otthonoknak ez az ingatag volta nyilvánvaló, így aztán az otthonhoz való ragaszkodás megindító. És a kérdésnek ez a legbonyolultabb eleme. Hogy miért indít meg ez a ragaszkodás. Téves válasz, hogy azért, mert ez, az otthonlétre való képesség a természetes. Természetesnek igazán nem nevezném. Ősinek nevezzem? Eredendőnek? Adottnak? Lehetne, lehetne, de nem, nem. A biztonsággal függ össze, ez is nyilvánvaló. És lehet ez a felnőtt nyíltan az, aki a tudatában van, hogy nincs otthon, mert nem lehet otthon sehol, a végén ő is vissza fog vagy vissza akar térni. Egy kiszáradt fa törzséhez, egy ház hűlt helyére, egy hajdani felhő alá.”
/Krasznahorkai László/

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek