Helka, A Balaton Tündére - Vízi Bábszínház

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egyedülálló szabadtéri vízi bábszínházi előadás a család minden tagjának a Kabóca Bábszínház előadásában

A különleges vízi bábszínházi produkció Nyulász Péter író az Év Gyermekkönyve Díjat is elnyert Helka - A Burok-völgy árnyai című regénye alapján készült. 

A mesés-kalandos bábelőadás során kirajzolódik a tó mozgalmas múltja, a hozzá kötődő legendák sora: a fiatal Helkát és apródját, Cipriánt követhetjük végig, amint a régi történetek után nyomoznak és igyekeznek mindent megtenni a tó megmentéséért. A két gyerek manókkal vág neki a nagy kalandnak, útjukat tündérek, boszorkányok, óriások és sárkányok keresztezik. 

Az előadás különlegessége, hogy egy hatalmas medencében, vízen játszódik, s a kalandos történet, a mesés tündérvilág a Magyarországon eddig még nem alkalmazott, különleges, vízi bábtechnikával elevenedik meg. A valódi vízzel töltött díszletben valós és képzeletbeli helyek és lények tűnnek fel, csodák történnek: vízisárkány, szökőkút, vízesés és más vízi trükkök.

A tó legendáit feldolgozó kalandos történet tartalmas szórakozást kínál az egész családnak, a legkisebbektől a felnőttekig mindenki élvezi. A legkisebbek a látványelemek miatt, hiszen amint besötétedik, a színpad vízi varázslattal telik meg, a felnőtteknek azért, mert olyan történeteket mond el, amit jó feleleveníteni vagy megismerni.

Író: Nyulász Péter, IBBY- díjas 
Rendezte: Székely Andrea
Zene: Nyitrai László
Dramaturg: Sőregi Melinda
Szereplők: Érsek-Csanádi Gyöngyi mv., Benkő Zsuzsanna, Gombai_Nagy András, Nagy Krisztina, Szilvai Balázs, Szívós Réka, Szőke-Kavinszki András
Tervező: Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas

Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a Burok-völgy barlangok szaggatta szurdokában sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Az egyetlen remény Kamor, a Bakony varázslója…

Ajánlott korosztály: 5 éves kortól
Az előadás ideje: 100 perc, benne 10 perc szünet
Kérjük, hogy meleg ruhát, pokrócot hozzanak magukkal!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek