Építkezők, felújítók figyelem! Elkészült a kerület arculati kézikönyve, és hatályba lépett a településképi rendelet

Oszd meg másokkal!

Javasolt és ellenjavallt nyílászáró-formák Pesthidegkút Ófalu településrészen (forrás: Településképi Arculati Kézikönyv)
Javasolt és ellenjavallt nyílászáró-formák Pesthidegkút Ófalu településrészen (forrás: Településképi Arculati Kézikönyv)

Elkészült a kerület arculati kézikönyve. A közel 200 oldalas írás minden olyan kerületinek fontos olvasmány lehet, aki építkezik, felújít vagy éppen helyben van vállalkozása.

Még az ünnepek előtt jelent meg a kerületi önkormányzat oldalán a hír, hogy elkészült a kerület arculati kézikönyve (Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi Rendelet). 

A színes-szagos könyv (itt elérhető pdf-formátumban) szemléletformáló célt szolgál, alkotói leírják benne, mely városrészen, mit és hogyan érdemes vagy éppen kötelező beépíteni, átépíteni.

Fontos, hogy itt nem szerepelnek a vonatkozó szabályok és törvényi előírások, erről inkább a helyi építési szabályzatban, településrendezési tervekben érdemes kutakodni.

A dokumentum szerint "a kézikönyvben található ajánlások megfelelnek a fentieknek, céljuk nem a tervezési szabadság megkurtítása, uniformizálása, hanem éppen a valós értékek megismertetése, a sokféle izgalmas lehetőség feltárása. Az unalomig másolt, giccses, sokszor import klónok helyett a település karakteréhez illeszkedő választási lehetőségek bemutatása, a nem diktált, hanem valódi szabadság megismertetése."

A rendeletben van néhány újdonság is. Ilyenek például a reklámok, reklámhordozók, cégérek elhelyezésével kapcsolatos szabályok.

Reméljük, a kerület szépülésére szolgál majd az új kiadvány.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek