Mátyás király vadászkastélya: kövek a susnyásban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Cai
Fotó: Cai

A 2018-as évet Mátyás király-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság. Az emlékév megszervezését Potápi Árpád János 2017 decemberében a budai Várkert Bazárban jelentette be. A nemzetpolitikai államtitkár szerint az emlékévet indokolja Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója és legfőképpen az, hogy Mátyás király erőskezű, jelentős uralkodóként vonult be a magyar történelembe, aki uralkodása alatt megerősítette a Magyar Királyságot, és felismerte, hogy csak úgy lehet megállítani az Oszmán Birodalom terjeszkedését, ha az állama szilárd - idézi a Wikipédia.

Nagy királyunk sokáig elveszettnek hitt nyéki vadászkastélyának nemigen jutott ki az ünneplésből (az igaz, a kilencszázharmincas években már egyszer megtalálták, minek most a nagy felhajtás).

Valami ilyesmit képzeljetek el:

Ehelyett féligmeddig esővédő alatt heverő kövek, kerítésen át kukucskálás várja az érdeklődőket a Hűvösvölgyi út 78. szám alatt.

(Ha kíváncsiak vagytok a hatalmas vadaskert, a kastély, templom, magyar királyok és török vezérek történeteire, itt egész jó összefoglalót olvashattok.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek