Idegenvezetők világnapja: pasaréti séta

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idén február 22-25. között szervezik meg az Idegenvezetők Világnapját. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István főpolgármester

2018. február 22. és 25. között mindennap gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. A programok nagy része térítésmentesen látogatható, de van néhány, melyen csekély összegű díj befizetésével lehet részt venni. A programokra előzetesen regisztrálni kell. 

Különleges (sajnos fizetős, de nem vészes) kerületi séta vár benneteket szombaton kilenckor: Pasaréti séta természetjárással 

A séta során megismerkedünk a városrész rövid történetével, és Pasarét északi részének legfőbb látnivalóival. Meglátogatjuk a RImanóczy Gyula (1903-1958 ) tervezte Páduai Szent Antal ferences templomot. Ezután Bartók Béla utolsó magyarországi lakhelyét keressük fel. mely egykor csendes üdülőövezetben, a város szélén állt. Az Apáthy-sziklához kapaszkodunk. Itt széttekintünk a tájon. Majd az erdőn át érjük el a száz éves libanoni cédrust.

Útvonal: Pasaréti Páduai Szent Antal templom és Kájoni János ferences rendház (Rimanóczy Gyula) belülről – Csévi út- Csalán utca 29. Bartók Béla Emlékház – Apáthy-szikla- erdei ösvény- Kondor út 5−7.: Libanoni cédrus

A séta időtartama: kb. 3,5 óra

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a séta kedvezményes díja: 1.000,- Ft/fő  (ebből 300,- Ft adomány a ferences templomnak a vezetés biztosításáért, 700,- Ft pedig a belépő és vezetés díja a Bartók Emlékházban.)

A nagybudapesti programajánlat folyamatosan bővül (és közben néhány séta be is telik), szóval, ha valamelyik megtetszik, gyorsan regisztráljatok, és kövessétek a programoldalt is.

És itt a link a többi programhoz, ha más kerületekben is körülnéznél. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?