Új módszerrel figyelik majd a gyorshajtókat: hiába fékezel a traffipax előtt, nem számít

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)
(forrás: police.hu)

Új sebességmérési módszer bevezetésén dolgozik a rendőrség.

 

Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetéséről beszélt az InfoRádiónak a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, Halmosi Zsolt.

A VÉDA-rendszert felkészítették arra, hogy a fix telepítésű eszközök, illetve a fix és mobil berendezések között átlagsebességet mérjen. Ezzel a méréssel kiküszöbölhető, hogy az autósok kizárólag a a traffipax környékén tartsák be a sebességkorlátot.

Az átlagsebesség-mérés egy relatíve hosszabb, 3-5 kilométeres útszakaszon ellenőrzi a jármű gyorsaságát, a mérés kezdetétől a mérés végéig megtett út és idő arányából számolja ki az átlagsebességet.

A telepítésnek azonban megvannak a korlátai is: két mérőpont között zárt rendszernek kell lennie, nem lehet parkoló vagy kereszteződés benne - írja a Portfolió.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek