A parkoló, ami nem biztos hogy elereszt

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

A fotók helyszíne a Csalogány és az Erőd utca sarka a II. kerületből, ahol többek között az egykori, Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolaként is működő épület állt. Bontása 2010-ben történt, a telket a Lidl vette meg - az elképzelés szerint kereskedelmi és irodaépület felépítését tervezték, amiből egyelőre semmi sem valósult meg - így szinte törvényszerűen egy magánparkoló nyílt a telken.

A parkolás olcsóbb mint az utcán, (bérletet is válthatunk) így ha lassan is, de eddig biztosan növekedett az itt álló kocsik száma az elmúlt években. Viszont úgy tapasztaltuk nem feltétlen kifizetődő az utca helyett a parkolót választani, hiszen a csapadékos időjárás nagy dagonyázást eredményezhet. Azon sem lepődhetnénk meg, ha volt már olyan autós, aki akaratánál tovább kellett hogy éljen a parkolási lehetőséggel a vendégmarasztaló sár miatt, - ami olykor nem csak a telken belül okozott gondot. Ugyanis a Csalogány utcára nyíló (lehet nem is szabályos?) kijárat - ami a járdán keresztül vezet - többször bakancsot követelt az itt gyalogolók számára a felhordott föld miatt. Még szerencse, hogy a másik, Erőd utcai kijárattal szemben van az FKF egyik telepe, így esélyes, hogy a környék sűrűbben tisztul meg a munkagépek tevékenységének köszönhetően.

Az önkormányzat márciusi ülésén Bodor Zoltán II. kerületi képviselő felhívta a figyelmet, hogy a fizetőparkoló működtetésére "teljesen alkalmatlan a terület". Szilágyi Tibor jegyző hozzátette; a fizetőparkolás magánterületen nem engedélyköteles - olvasható a Budai Polgárban.

Ti parkoltatok már itt, mit tudtok a telek jelenlegi helyzetéről?

Az ingatlanról az alábbi linkeken is olvashattok még:

Lidl nyílik Belbudán? A környék lakói nem értik, miért

Nem dalol a csalogány - avagy titokzatos Lidl akció a Vizivárosban

Kamarai közlemény

Gazos Csalogány

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?