Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció

1021 Budapest, Széher út 71. | +36-1-200-8301 | http://cfsf.t-online.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregációt (Congregatio Filiarum Sancti Francisci Assisiensis, CFSF) az osztrák származású Brunner Anna Margaréta anya alapította 1894-ben Budapesten. A rend alapítási napja Jézus Szíve napján van, mert 1901. június 25-én (Jézus Szíve napján) kapta meg az első egyházilag engedélyezett szabályt. 1935-től a rend pápai jogú, 1940-től pedig az Assisi Szent Ferenc I. és II. rendjéhez csatolódik. XII. Pius pápa 1943-ban végérvényesen engedélyezte a Szabályzatot.

Közösségünk hivatása: betegápoló, tanító-nevelő, egyházi szolgálat.

Kongregációnk célja: Krisztus szolgálata a szegény, beteg és elhagyatott fivérek és nővérek személyében. A nővérek a karitatív apostoli szolgálatnak szentelik magukat kórházakban és magánházakban is, és a különféle gyógyászati és szociális intézetekben.

Lelkiségünk különös jele a szegénység, az alázat és az egyesülés Istennel a szeretetben.

Apostolkodásunk az Egyházban Krisztus iránti szeretetből végzett szolgálat felebarátaink javára.

Rendtörténetünk

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-200-8301
Honlap:http://cfsf.t-online.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek