Szemlőhegy Utcai Óvoda

1023 Budapest, Szemlőhegy u. 27/B. | +36-1-326-1887
Desktop

Óvodánk a Rózsadomb egyik csendes utcájában, a gyermekek sokféle tevékenységének helyet adó, nagy, parkosított kertben, tiszta levegőjű környezetben található. Az épületben, amely felújítása után is megőrizte villa jellegét, öt csoport működik. Felszereltségünk, tárgyi adottságaink optimálisak. 

Célunk a kisgyermekek egészséges, harmonikus testi-lelki fejlesztése, képességeik kibontakoztatása az egyéni és életkori sajátosságok figyelembevételével. Legfőbb feladatunknak az egészséges életmódra, az egészséges életvitel igényére nevelést tekintjük, amelynek alakítása ebben az életkorban meghatározó jelentőségű. Tárgyi feltételeink – tornaterem, kertben sportpálya, mozgásfejlesztő tornaszerek széles választéka – biztosítják a programunkban kiemelten kezelt gyermeki mozgásigény kielégítését, a harmonikus, összerendezett mozgásfejlesztést.  Gyermekeinket élménygazdag, érzelmi biztonságot adó légkörben, a játék elsődlegességét megőrizve, tiszteletben tartva neveljük, fejlesztjük. A tanulás színterének, alapvető formájának a játékot tekintjük, de a kezdeményezett fejlesztésének is fontos szerepet szánunk. A tanulás az egész nap folyamán adódó helyzetekben a gyermekek érdeklődésére, önkéntelen figyelmére, tapasztalataira építve valósul meg. Arra törekszünk, hogy az óvodáskor végére megérlelődjön a gyermekekben a megismerés tudatos igénye, a szándékos tanulás képessége. Rugalmas napirend segítségével szervezzük meg a csoport közös életét, a gyermekek fejlettségét figyelembe vevő szokás és szabályrendszert. Közös élmények, tevékenységek segítségével alakítjuk a közösségi beállítódást, magatartást. 
Egész évben szervezünk kulturális programot, bábszínházba, múzeumba, gyermekszínházba megyünk a gyerekekkel. A hétköznapokat az óvodai hagyományaink – almaszüretelés, Mikulás-várás, Karácsonyra készülődés, farsangolás, húsvétvárás, Földnapi kertrendezés, májusfaállítás, gyermeknapi mulatság – teszik színesebbé.
 
Hagyománnyá vált a nagycsoportos gyermekek számára a nyári úszótábor, balatoni, illetve erdei tábor szervezése. 
Az alapfeladat ellátása mellett térítési díj ellenében heti két alkalommal gyermektorna, heti egy alkalommal gyermektáncház foglalkozásokat tartunk az érdeklődőknek.
 
A nagycsoportosok – igény szerint – úszásoktatásban vehetnek részt. A nagycsoportosok számára a dyslexiaszűrés és prevenció valamint logopédiai foglalkozások segítik az iskolára való felkészülést. A gyermekek hatékony nevelését, személyiségformálását a család elsődlegességét elismerve, a családi és óvodai élet közötti folyamatosság biztosításával kívánjuk megoldani.
 

II. kerületi óvodai körzethatárok

 

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-326-1887
Email:ovoda.szemlo@ecom.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.