Budagyöngye Bölcsőde és Korai Fejlesztő

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 12/B. | +36-1-376-6016, +36-20-219-1611 | http://www.iikeruletibolcsik.hu
Desktop

Intézményünk ünnepélyes keretek között 2010. 06. 17-én nyitotta meg kapuit a II. kerületi családok előtt. Azóta minden igyekezetünkkel azt a célt szolgáljuk, hogy kielégítsük a kerület lakosságára jellemző sajátos igényeket. Módot szeretnénk adni a magasabb egzisztenciájú és a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek arra, hogy egy közösségen belül ¨játszanak, éljenek, örüljenek, nevelkedjenek¨. Célunk, hogy bölcsődénkre a nyitottság legyen jellemző, melyet az alapellátáson, a gyermek felügyeleten és szolgáltatásainkon keresztül egyaránt szeretnénk tolmácsolni a hozzánk ellátogató családoknak. Kiemelt feladatunk a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, az ép társaikkal együtt történő gondozása, nevelése. Napi feladataink végzése közben törekszünk a tudatosságra, a tervszerűségre és mindezt jól felkészült, széles területen képzett szakembergárdával tesszük. Gondolatainkban mindig jelen van az, hogy egy képzeletbeli lépcsőn haladva a következő, fejlettebb fokozatot szeretnénk elérni. Minden gyermek feltétel nélküli elfogadása és szeretete mellett nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos szülői igények kielégítésére is. Bölcsődénk ¨nyitott ajtó¨ politikája nemcsak a kollégák felé érvényes, bárkit szívesen fogadunk intézményünkben. Várjuk szeretettel az érdeklődő családokat, a társ területeken dolgozókat, gyakornokokat, főiskolai hallgatókat. A gondozási év során számtalan alkalom nyílik arra, hogy a szülőkkel elmélyítsük személyes kapcsolatainkat, a különböző szolgáltatásaink keretein belül pedig több területen is kielégítsük igényeiket. Szolgáltatásaink köre, tartalma a következőképpen alakul:

1. Gyermekfelügyeleti csoport

Ez az időszakos ellátási forma 2 csoportszobában vehető igénybe kisgyermeknevelői és óvónői irányítása mellett. Egy-egy csoportban 10-12 gyermeket fogadunk, akik a hét bizonyos, de előre meghatározott napjain részesülnek a bölcsődei módszertan elveit követve napközbeni gondozásban és nevelésben.

2. Játszócsoport (Baba-mama klub)

Ezt a csoportot azzal a céllal működtetjük, hogy a kisgyermekes családoknak közösséget kínáljunk. Olyan lehetőséget, ahol szakképzett kisgyermeknevelők adhatnak tanácsot, szakmai segítséget, támogatást az édesanyáknak, édesapáknak, nagyszülőknek. Ez a szolgáltatás alkalmas a bölcsődei, illetve óvodai közösség előkészítésére, hiszen itt a gyermekek olyan társas viselkedésekről szerezhetnek élményt a mamák biztonságot nyújtó jelenléte mellett, melyeket a későbbi szocializációs helyzetekben már önállóan kell átélniük. A játszócsoport programja ugyan havonta változik, azonban a foglalkozások alapját mindig képezi valamilyen kreatív tevékenység, mozgásfejlesztő játék, Bongó zenei fejlesztő foglalkozás

3. Sószoba-használat

Az egészséges életmódra nevelés része a bölcsődei életnek. Az intézményünkbe járó gyermekek hetente több alkalommal is megfordulnak a sószobában. Emellett mód van arra is, hogy a bölcsődébe nem járó családok térítési díj ellenében igénybe vegyék ezt a lehetőséget.

4. Ambuláns korai fejlesztés

Intézményünk kiemelt feladatai között szerepel a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált ellátása bölcsődei keretek között, de lehetőséget tudunk biztosítani a családban nevelkedő, eltérő fejlődés menetű gyermekek ambuláns fejlesztésére is. Ez a korai fejlesztési forma a Szakértői Bizottságok kijelölése alapján emelt normatív támogatás által vagy térítési díj ellenében vehető igénybe.

Nyitvatartás:

Hétfő06.00 – 18.00
Kedd06.00 – 18.00
Szerda06.00 – 18.00
Csütörtök06.00 – 18.00
Péntek06.00 – 18.00

Nyáron általában 4-5 hét szünetet tartunk, télen a két ünnep között zárunk be.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Rácz-Szabó Viktória bölcsődevezető
Telefon:+36-1-376-6016, +36-20-219-1611
Email:raczszabo.viktoria@budagyongyebolcsi.t-online.hu
Honlap:http://www.iikeruletibolcsik.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pages/Budagy%C3%B6ngye-B%C3%B6lcs%C5%91de-Bp-II-ker%C3%...
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek