Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola

1022 Budapest, Marczibányi tér 3. | +36-1-212-5704 | http://www.addeturiskola.hu/

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Addetur Baptista Gimnázium Szakgimnázium és Szakiskola több mint két évtizede működik azzal a céllal, hogy segítse a mozgássérült és autista fiatalok beilleszkedését a társadalomba, és javítsa a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésük esélyét.

Intézményünk az országban egyedülálló, mind tanuló összetételét, mind integrációról alkotott elképzelését tekintve. Tandíjmentes iskola, melynek fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy. Az iskola alapításának célja az volt, hogy legyen egy középiskola a nem integrálható mozgássérült és egyéb fogyatékkal élő tanulók számára. Az elmúlt évek során, szakmai tapasztalatainkból és a társadalmi igényekből alakult iskolánk a jelenlegi formájúvá. Mivel a szakemberek és tudásunk rendelkezésre állt, sok területről irányítottak hozzánk a szakértői bizottságok más sajátos nevelési igényű (látás-, hallássérült, autisztikus, tanulásban akadályozott, problémás szociális háttérből érkező, pszichés zavarokkal küzdő, betegségük miatt máshol nem tanítható stb.) diákokat. Tanáraink minden nálunk tanuló diák ellátására alkalmasak (konduktor, logopédus, tiflopedagógus, stb.), így a máshol nem integrálható tanulók is integrációban élhetnek.

Az intézmény a 8. osztályt, vagy középiskolát befejezett fiatalok középszintű oktatását és szakmai képzését biztosítja védett körülmények között, akadálymentes környezetben.

Intézményünk különböző szakokon, a központilag előírt és helyi programokkal kiegészített elméleti és szakmai tartalmú képzést folytat. A gimnázium 5 évfolyamos, amely évfolyamonként egy osztállyal működik. Az érettségizett fiatalok a 2 éves Informatikai rendszerüzemeltető képzésben vehetnek részt. A 2014-15-ös tanévtől indítunk az informatikában tehetséges tanulók számára informatikai szakközépiskolai, majd szakgimnáziumi képzést is.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-212-5704
Email:addetur@freemail.hu
Honlap:http://www.addeturiskola.hu/
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.