Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon - Jerikó és Emmausz Ház

1029 Budapest, Máriaremetei út 187. | +36-1-391-8220 | https://www.szeretetszolgalat.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthonának székhelye a Máriaremetei Kegytemplom közelében található a Máriaremetei út 187. sz. alatt, ahol a Jerikó Házban és Emmausz Házban idős személyek otthoni ellátása történik, apartmanos elhelyezéssel.

Az intézménynek két telephelye van. Az Okos Gizella Ház az 1112 Budapest, Dayka Gábor u.102-104. sz. alatt, a Názáret Ház az  1029 Budapest, Szent József u. 5. szám alatt működik.

A XI. kerületi Okos Gizella Házat 1981-ben alapította az Esztergomi Főegyházmegye magánszemélyek adományaiból, vezetője dr. Okos Gizella orvos volt. Az ellátórendszert tovább bővítették és Máriaremetén is megépült a Názáret Ház, majd később az Emmausz Ház és a Jerikó Ház.

Az Emmausz Ház 1990-ben nyílt meg egy bonni magyar hölgy adományának köszönhetően. A hírforrások szerint egy már 1910-ben is működő vendéglő átépítésével jött létre ez a ház. A vendéglőt a 30-as évektől Balázs Antal bérelte a Máriaremetei Kegytemplomban szolgálatot ellátó szervita atyáktól. Az első kápolna az első emeleten egy kicsi szobában volt, ennek kialakítását az itt szolgáló Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció nővérei kezdeményezték. Ma a kápolna a II. emelten található, Assisi Szent Ferenc tiszteletére szentelték fel.

A Jerikó Ház  2003-ban a Széchenyi-terv keretében épült fel, állami támogatásból. A kápolnát dr. Erdő Péter bíboros áldott meg Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Karitász elnöke és dr. Veres András akkori püspökkari titkár jelenlétében.

Mindkét ház önálló apartmanokkal, fürdőszobával, teakonyhával rendelkezik, ahová az idősek saját bútoraikat hozzák. Az épületek a Kegytemplom előtt helyezkednek el az ősfás parkban, gyönyörű természeti környezetben.

Szakmai munka:

Az Otthonban keresztény szellemiségű, személyközpontú idősellátás megvalósítására törekszünk.  A székhelyen elsősorban átlagos idősellátást végzünk, kiváló tárgyi feltételekkel férfiak, nők és házaspárok részére.

A teljes körű ellátás és alapápolás mellett szakápolási tevékenységet is folytat intézményünk.

A székhelyen lévő gondozási egység az egyik csoportjában a jó fizikai és mentális állapotban lévő lakók, a másik az ágyban fekvő és enyhe demenciával élő lakók ellátása valósul meg.

Szakmailag egyik legfontosabb irányelvünk a szeretetteljes, nyugodt, biztonságot nyújtó légkör megteremtése és biztosítása.

A gondos ápolás mellett kiemelten fontos a mentálhigiénés ellátás biztosítása. Programjaink az intézmény közösségi helyiségeiben, jó idő esetén az akadálymentesített belső udvarban zajlanak. Mindennapi motiválással törekszünk arra, hogy a legtöbb lakónkat bevonjuk a csoportos foglalkoztatásba és biztosítsuk a lelkiséget, a mindennapi hitélet gyakorlásának lehetőségét. Célunk, hogy - egészségügyi és szellemi állapotukat tiszteletben tartva - minél változatosabb programokat kínáljunk gondozottjaink számára, mely hozzájárul testi és mentális egészségük megtartásához és aktivitásukhoz.

Egyházi fenntartású intézményként nagy hangsúlyt fektetünk az egyházi év ünnepeire, melyek alapvetően meghatározzák az éves mentálhigiénés és foglalkoztatási tervünket.

Rendszeres programjaink:

  • a filmvetítés,
  • kvíz játékok,
  • teadélután, ahol az új lakók megismerése is történik,
  • kézműves foglalkozások,
  • zenés előadások, koncertek,
  • kirándulások, zarándoklatok,
  • lelkigyakorlatok,
  • elmélkedések, ünnepre hangolódás.

Az ellátottak elhelyezési körülményei:

Az Emmausz és Jerikó házakban apartmanos elhelyezést biztosítunk lakóink számára, egy és kétágyas, teakonyhás, fürdőszobával ellátott szobákban, ahová lakóink saját bútoraikat hozzák be. Az épületek  teljes körűen akadálymentesítettek, lifttel rendelkeznek. A közösségi terek mellett kiemelten fontos, hogy kápolna is van a Házakban, ahol heti rendszerséggel szentmisén is részt vehetnek lakóink.

Nyitvatartás:

Látogatási idő: mindennap 9 órától 19 óráig

Elérhetőségek

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Parkolási megjegyzés:Parkolási lehetőség a Máriaremetei úton és a Szent József utcában biztosított.

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek