II. kerületi Kormányablak - Margit körút

1024 Budapest, Margit körút 47-49. | +36-1-896-2383 | http://kormanyablak.hu, http://www.kormanyhivatal.hu, http://1818.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

2019. április 23-tól - technikai okokból - az integrált kormányablak ügykörökben az ügyintézés a szokásostól eltérően hétfőtől csütörtökig egységesen 8-16 óráig történik, pénteken a félfogadás rendje változatlan.

Az okmányirodai (személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél, jogosítvány), a gépjármű és az ügyfélkapus ügyintézés ideje változatlan, a teljes nyitvatartási időben történik.

A PostaPont 2019. április 25-től zárva tart.

Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala - Kormányablak Osztály: Elérhetőségek, Információk

Általános tájékoztató telefonszám (pl.: eljárásrendről, ügytípusokról, eljáráshoz szükséges dokumentumokról, stb. - valamint időpontfoglalás): 1818 (24 órában hívható kék szám)

Előzetesen időpontot foglalni online vagy telefonon van lehetőség:

A sorszámosztás zárás előtt 15 perccel fejeződik be. A sorszámhúzási idő vége az aktuális ügyfélforgalom és ügyintézői létszám függvényében azonban változhat, előfordulhat - az aránytalanul hosszú várakozási idő elkerülése érdekében - az ügyfélfogadási időn belüli sorszámhúzás szüneteltetése. Egy sorszámmal csak egy ügy intézhető.

Illetékfizetésre bankkártyával vagy a legközelebb Török utcai (hétköznap 8 és 19 óra között) illetve a Mammut Bevásárlóközpontban található (hétköznap 8 és 20 óra között) postán van lehetőség. Az ügyintéző a befizetést követően soron kívül fogadja az ügyfeleket.

Az elkészült okmányok átvétele soron kívül történik az információs pultnál elhelyezett 1-es szám alatt, sorszámhúzást követően. Kész okmányok átvételére a Bátori utcai Kormányablakban nincs lehetőség.

Okmányirodai intézhető ügytípusok:

 • Egyéni vállalkozói ügyek
 • Járműigazgatási ügyek
 • Lakcímigazolvány ügyek
 • Lakcímváltozási ügyek
 • Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványa
 • Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) adatlap felvételezése
 • Személyazonosító igazolvány ügyek
 • Útlevél ügyek
 • Ügyfélkapu regisztráció
 • Vezetői engedély ügyek

A kormányablak az okmányirodai ügyek intézésén kívül ellátja az integrált ügyfélszolgálati irodákban intézhető ügyeket is. Ügyfeleink különböző beadványokat terjeszthetnek elő továbbítás céljából.

Feladatkörök

Munkatársaink tájékoztatást nyújtanak lényegében a legtöbb állami közigazgatási üggyel kapcsolatban, és szükség szerint segítenek az ügyintézés folyamatában is.

A kerületi illetékességhez NEM kötött okmányirodai ügyek az ország bármely kormányablakában intézhetőek.

A kormányablakban bármely kerületben létesítendő LAKCÍM esetén lehet lakcímváltozási ügyeket intézni. Kivétel a lakcím-érvénytelenítés (jogosulatlanul bejelentkezett lakók kijelentése), ami kizárólag abban a kormányablakban történhet, amely kerülethez a lakcím területileg tartozik.

Kormányablakunkban ügyfélirányító munkatárs áll rendelkezésükre. Gyermekek részére játszósarkot biztosítunk.

A kormányablak akadálymentesített mozgáskorlátozott és látássérült ügyfeleink számára.

A kormányablakokról szóló 515/2013. (XII.30.) Kormányrendelet

Nyitvatartás:

Hétfő07.00 – 17.00
Kedd08.00 – 17.00
Szerda08.00 – 20.00
Csütörtök08.00 – 18.00
Péntek08.00 – 14.00
 • 2019. április 23-tól - technikai okokból - az integrált kormányablak ügykörökben az ügyintézés a szokásostól eltérően hétfőtől csütörtökig egységesen 8-16 óráig történik, pénteken a félfogadás rendje változatlan.
 • Az okmányirodai (személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél, jogosítvány), a gépjármű és az ügyfélkapus ügyintézés ideje változatlan, a teljes nyitvatartási időben történik.

Érvényes 2017. augusztus 1-jétől. A fővárosi kormányablakok nyitvatartása továbbra is egységes, kedden és pénteken egy-egy órával rövidült.

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard, Maestro
Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.