Millenáris

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. | +36-1-336-4000 | http://millenaris.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Millenáris Közép-Európa egyedülálló tudományos, kulturális és szórakoztató intézménye.

A park a Lövőház utca, a Fény utca, a Kis Rókus utca és a Marczibányi tér által határolt területen fekszik, pár percre a Széll Kálmán tértől. A Millenáris a szabadidő eltöltésének többfunkciós tere, amely egyszerre valósítja meg a közösségi tér, a játéktér, a különböző szakmai területek és azok felhasználóinak találkozóhelyét.

Épületeink:

B épület

Az 1911-ben épült két gyárépület átalakításával alakult ki az impozáns B épület, melyben a Nagycsarnok és a Kiscsarnok kiállítóterei rendezvények, oktatások tartására is alkalmasak.

D épület

A Millenáris legöregebb épülete. A kiállítási terület – nyitva tartási időn túl – kiváló helyszíne lehet különböző rendezvényeknek.

E épület – Teátrum

Közel hétezer négyzetméter alapterületű, szerelőcsarnokból átalakított épület. A legmodernebb világítási és hangtechnikai berendezésekkel, illetve ötkamerás digitális rögzítési rendszerrel felszerelt stúdiót rejt magában. Itt zajlanak például a Fábry show felvételei, de számos koncert helyszíne is ez az épület.

A Teátrum épületéhez kapcsolódik a hangulatos Szabadtéri Színpad is.

G épület – Fogadó

A Fogadó a harmincas években épült és 2001. február 1-jén nyitotta meg kapuit a Millenáris első elkészült épületeként. Három szinten működtethető, így igen sokféle produkciót képes befogadni. A Millipop Mosolygyárnak ad otthont, mely egy Európában is egyedülálló játszóház kicsiknek és nagyoknak.

A park

Az épületkomplexum füves területekkel és tavakkal tarkított zöldövezeti parkban fekszik. A park lehetőséget biztosít alternatív szabadidős tevékenységekre, pihenésre, illetve programok kültéri fogadására is. A park egyik előnye a látogatók által igen kedvelt, pihenésre szabadon használható füves területek nagysága és kulturált kialakítása. A park szabadidős céljait szolgálja a Zöld Péter játszótér, a tóra épített Zenepavilon, a büfé és a Szabadtéri Színpad is.

Nyitvatartás:

Park: 6:00-11:00B épület: csak programok alatt Pixel Galéria: szerda-péntek: 9:00-17:00, szombat-vasárnap: 10:00-18:00Teátrum: programok alattPiros-fekete Galéria: szerda-vasárnap: 11:00-19:00Fogadó: A programok alattCsodák Palotája: hétfő-péntek: 9:00-17:00, szombat-vasárnap: 10:00-18:00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek