Millenáris

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. | +36-1-336-4000 | http://millenaris.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Millenáris Közép-Európa egyedülálló tudományos, kulturális és szórakoztató intézménye.

A park a Lövőház utca, a Fény utca, a Kis Rókus utca és a Marczibányi tér által határolt területen fekszik, pár percre a Széll Kálmán tértől. A Millenáris a szabadidő eltöltésének többfunkciós tere, amely egyszerre valósítja meg a közösségi tér, a játéktér, a különböző szakmai területek és azok felhasználóinak találkozóhelyét.

Épületeink:

B épület

Az 1911-ben épült két gyárépület átalakításával alakult ki az impozáns B épület, melyben a Nagycsarnok és a Kiscsarnok kiállítóterei rendezvények, oktatások tartására is alkalmasak.

D épület

A Millenáris legöregebb épülete. A kiállítási terület – nyitva tartási időn túl – kiváló helyszíne lehet különböző rendezvényeknek.

E épület – Teátrum

Közel hétezer négyzetméter alapterületű, szerelőcsarnokból átalakított épület. A legmodernebb világítási és hangtechnikai berendezésekkel, illetve ötkamerás digitális rögzítési rendszerrel felszerelt stúdiót rejt magában. Itt zajlanak például a Fábry show felvételei, de számos koncert helyszíne is ez az épület.

A Teátrum épületéhez kapcsolódik a hangulatos Szabadtéri Színpad is.

G épület – Fogadó

A Fogadó a harmincas években épült és 2001. február 1-jén nyitotta meg kapuit a Millenáris első elkészült épületeként. Három szinten működtethető, így igen sokféle produkciót képes befogadni. A Millipop Mosolygyárnak ad otthont, mely egy Európában is egyedülálló játszóház kicsiknek és nagyoknak.

A park

Az épületkomplexum füves területekkel és tavakkal tarkított zöldövezeti parkban fekszik. A park lehetőséget biztosít alternatív szabadidős tevékenységekre, pihenésre, illetve programok kültéri fogadására is. A park egyik előnye a látogatók által igen kedvelt, pihenésre szabadon használható füves területek nagysága és kulturált kialakítása. A park szabadidős céljait szolgálja a Zöld Péter játszótér, a tóra épített Zenepavilon, a büfé és a Szabadtéri Színpad is.

Nyitvatartás:

Park: 6:00-11:00B épület: csak programok alatt Pixel Galéria: szerda-péntek: 9:00-17:00, szombat-vasárnap: 10:00-18:00Teátrum: programok alattPiros-fekete Galéria: szerda-vasárnap: 11:00-19:00Fogadó: A programok alattCsodák Palotája: hétfő-péntek: 9:00-17:00, szombat-vasárnap: 10:00-18:00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.