Budapest Rooftop Cinema - Mammut II.

1024 Budapest, Lövőház u. 1-5. 4. em. | http://www.budapestrooftopcinema.hu
Desktop

A Budapest Rooftop Cinema (BRC) egy szabad/tetőtéri filmklubok szervezésével foglalkozó kreatív csoport, mely 2013 tavasza óta rendez heti rendszerességgel szabadtéri vetítéseket – kezdetben a Corvin Club tetőteraszán, 2018-ban a Corvin Plaza, 2019 júliusától pedig a Mammut tetőteraszán. Célunk olyan vetítéseket szervezni, melyek nemcsak rendszeres kikapcsolódásként, de különleges, közösségi filmélményként kirántja a filmbarátokat a nyűgös nyári hétköznapokból – egyenesen a város fölé.

Csapatunk küldetésének tekinti, hogy a különleges helyszínen különleges filmélményt nyújtson a lelkes mozibarátoknak. Szeretnénk megmenteni a kihalófélben lévő kertmozik örökségét, ezért a város fölé emelkedve, a csillagos ég alatt tartjuk rendezvényeinket.

A vetítéssorozaton egyaránt mutatunk be régi klasszikusokat, melyeket máshol már nem tekinthetnek meg az érdeklődők, olyan, az utóbbi években mozikba került remekműveket, melyek iránt a közelmúltbeli bemutató ellenére is nagy az érdeklődés, és olyan filmeket, melyeket a közönség premier előtt nálunk nézhet meg. Ennek a változatos koncepciónak köszönhetően többek között műsorra került az utóbbi években az Egy kosaras naplója, a Mad Max – A harag útján, a Forrest Gump, az Amerikai szépség, a Brazil, a Mátrix és a Mapplethorpe: Look at the Pictures. Természetesen a magyar filmművészet remekei és újdonságai mellett sem megyünk el szó nélkül.

Ezek az esték nem csupán a filmről szólnak, sokkal inkább egy tematikus eseményként tekintünk rájuk. Épp ezért a vetítéseket rendszerint filmes performance-ok, szakmai beszélgetések, speciális italok vagy épp filmzenei szettek kísérik.

Nyitvatartás:

Hétfő17.00 – 23.00
Kedd17.00 – 23.00
Szerda17.00 – 23.00
Csütörtök17.00 – 23.00
Péntek17.00 – 23.00
Szombat17.00 – 23.00
Vasárnap17.00 – 23.00

Szezonális nyitvatartás: programok

További információk:

Parkolás:utcán fizetős, saját parkolóban fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.