Gránátalma Patika - Budai Irgalmasrendi Kórház

1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19. | +36-1-438-8672 | http://www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/granatalmapatika

Oszd meg másokkal!

Az első hazai irgalmasrendi gyógyszertár a budai Szent István királyról nevezett irgalmasrendi konvent és kórház megépítése után, 1815-ben királyi engedéllyel nyílt meg. Háromnegyed évszázados működést, valamint a régi kórház lebontását követően 1903-ban az új kórház épületének jobb szárnyában kapott helyet.

A patika története

Felújítása után a Budai Irgalmasrendi Kórház patikája 2003-ban nyílt meg újra. Míg a kórházban a gyógyítást alapvetően világi orvosok, addig a patika működését hagyományosan a rend tagjai biztosították. A patika ma ismét nagymértékben hasonlít ahhoz, amilyen egykor, száz éve volt. Hangulatával megeleveníti a huszadik század kezdetének atmoszféráját, ezzel nemcsak a rendi kórház, hanem a főváros múltjának egy szeletét is felidézi.

A kórház gyógyszertára az intézet osztályainak kiszolgálása, gyógyszerellátása mellett közforgalmú gyógyszertárként lakossági szolgáltatást is nyújt.

Nyitvatartás:

Hétfő07.30 – 18.00
Kedd07.30 – 18.00
Szerda07.30 – 18.00
Csütörtök07.30 – 18.00
Péntek07.30 – 16.00

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard
Parkolás:utcán fizetős

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek