Gránátalma Patika - Budai Irgalmasrendi Kórház

1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19. | +36-1-438-8672 | http://www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/granatalmapatika

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az első hazai irgalmasrendi gyógyszertár a budai Szent István királyról nevezett irgalmasrendi konvent és kórház megépítése után, 1815-ben királyi engedéllyel nyílt meg. Háromnegyed évszázados működést, valamint a régi kórház lebontását követően 1903-ban az új kórház épületének jobb szárnyában kapott helyet.

A patika története

Felújítása után a Budai Irgalmasrendi Kórház patikája 2003-ban nyílt meg újra. Míg a kórházban a gyógyítást alapvetően világi orvosok, addig a patika működését hagyományosan a rend tagjai biztosították. A patika ma ismét nagymértékben hasonlít ahhoz, amilyen egykor, száz éve volt. Hangulatával megeleveníti a huszadik század kezdetének atmoszféráját, ezzel nemcsak a rendi kórház, hanem a főváros múltjának egy szeletét is felidézi.

A kórház gyógyszertára az intézet osztályainak kiszolgálása, gyógyszerellátása mellett közforgalmú gyógyszertárként lakossági szolgáltatást is nyújt.

Nyitvatartás:

Hétfő07.30 – 18.00
Kedd07.30 – 18.00
Szerda07.30 – 18.00
Csütörtök07.30 – 18.00
Péntek07.30 – 16.00

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard
Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek