Budai Irgalmasrendi Kórház

1023 Budapest, Frankel Leó út 17-19. | +36-1-438-8400, +36-1-438-8500 | http://www.irgalmasrend.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórháza.

A Budai Irgalmasrendi Kórház 1806-ban történt alapítása óta szolgálja a Magyarország minden részéről hozzá érkező betegek gyógyulását. Az intézményben évente mintegy 350 000 betegtalálkozás történik. 309 aktív, 40 krónikus és 135 rehabilitációs ágyon, 40 szakrendelésen zajlik a fekvő- és járóbeteg-ellátás.

A Betegápoló Irgalmasrend a kórház másfél évszázados működtetése után, a második világháborút követően a totalitárius szocialista rendszerben a szerzetesrendek feloszlatásakor vesztette el összes magyarországi kórházát, köztük a Budai Irgalmasrendi Kórházat is, amely onnantól ORFI néven működött tovább. A rend 2000-ben, 50 év kényszerszünet után vehette vissza kezelésébe a Budai Irgalmasrendi Kórházat, amivel egyidejűleg az irgalmas gyógyítás szellemisége is visszaköltözött a kórház falai közé.

A kórházban dolgozó összes gyógyító- és ápolószemélyzet, valamint az őket segítő további munkatársak és az intézményben folyó munkát összefogó menedzsment küldetése, hogy integrált, holisztikus látásmóddal test, lélek és szellem szükségét egyszerre figyelembe véve gyógyítson és ápoljon. Az intézményben közel ezer különböző képesítéssel rendelkező orvos és szakdolgozó, speciális Lelkigondozó Szolgálat, valamint önkéntes segítők dolgoznak betegeink gyógyulásáért.

A Budai Irgalmasrendi Kórház az Irgalmasrend legnagyobb hazai intézménye. Vácott és Pécsett elsősorban krónikus, felnőtt hospice és ápolási osztályokkal segít a rászoruló betegeken, míg a budapesti intézményben poliklinika-jellegű az ellátás.

A Budai Irgalmasrendi Kórház ellátási spektrumában erős háttérrel rendelkezik a hagyományos szakmák, mint a belgyógyászat, sebészet, urológia vagy a fül-orr-gégészet terén. 2000-től olyan új egységek jöttek létre, mint például a Kardiológiai Osztály, amely integrálódva a főváros akutinfarktus-ügyeleti rendszerébe – a szívsebészet kivételével – képes ellátni a szakma teljes spektrumát, beleértve a szívkatéterezést és a pacemaker-beültetést is.

Az irgalmasrendi átvételt követően a kórház vezetése megerősítette mozgásszervi betegségek komplex ellátására szakosodott, nagy hagyományokra visszatekintő reumatológiai, ortopédiai osztályait is. Újraszervezte emellett mindazokat a gyógyító és diagnosztikus osztályokat és részlegeket, amelyek segítségével a járó- és fekvőbeteg-ellátás csaknem teljes spektrumát lefedő komplex intézmény jöhetett létre.

Mára megváltozott a társadalmi, gazdasági környezet, és az orvos- és ápolástudomány is rengeteg új ismerettel gyarapodott. Az új kor más szervezési, vezetési technikákat követel meg. Így természetesen újkori módszerekkel, eszközparkkal, kibővült szakmai profillal, de ma is azt a küldetést követjük, amit elődeink, amikor a 18. században a Betegápoló Irgalmasrend tagjaiként letelepedtek hazánkban, majd egymás után alapították kórházaikat.

A Budai Irgalmasrendi Kórház szellemiségéből adódóan a küldetés a régi: a betegséget ma sem pusztán fizikai, biológiai síkon kezeljük, hanem holisztikus betegellátást végzünk.

A rend és kórházunk jelmondata: „Kapunk tárva, a szívünk még inkább.”

Telephelyeink:

  • 1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19. (főépület)
  • 1027 Budapest, Frankel Leó út 31. (Hild Udvar)
  • 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7. (Irgalmasok Veli Bej Fürdője)

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-438-8400, +36-1-438-8500
Email:irgalmasrend@irgalmasrend.hu
Honlap:http://www.irgalmasrend.hu
Facebook:https://www.facebook.com/irgalmas
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.