Kiterjeszthetik az iparűzési adó alóli mentességet

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció
A városvezetés javaslatára kiterjeszthetik a helyi iparűzési adó alóli mentességgel érintett vállalkozások körét, erről jövő szerdai ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Jelenleg a helyi iparűzési adómentesség Budapesten azt a vállalkozót illeti meg, akinek a helyi adókról szóló törvény előírásai szerint számított adóalapja az 1 millió forintot nem haladja meg. A benyújtott javaslatban azt kezdeményezik, hogy a helyi iparűzési adó alóli mentesség azt a vállalkozót illesse meg, akinek a vállalkozási szintű adóalapja nem haladja meg a 1,5 millió forintot – áll az előterjesztésben.

A háziorvos, védőnő vállalkozások adómentessége nem változik.

A javaslathoz mellékelt hatásvizsgálat szerint a fizetési kötelezettség alól a jelenlegi mintegy 27 ezer 400 adózó helyett várhatóan több mint 46 ezer mentesül.

A módosított rendelet 2019. január elsejével lépne hatályba.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek