Egy postás is szeretne főpolgármester lenni Budapesten

Desktop
a kép illusztráció

Új résztvevőkkel bővül a főpolgármester-választás: három ismeretlen személy, köztük egy postás is indulna a választáson.

Összesen nyolc főpolgármester-jelölt vette fel az ajánlóíveket, hogy elkezdjék az aláírások gyűjtését – írja az Index.

Szombat délutánig a Budapestet jelenleg is vezető, és a Fidesz-KDNP támogatásával induló Tarlós István, az ellenzéki pártok által indított Karácsony Gergely, a posztra már korábban bejelentkezett Puzsér Róbert és Berki Krisztián, a Munkáspárt részéről Thürmer Gyula is elvitte az aláírásgyűjtéshez szükséges ajánlóíveket.

Mellettük három eddig teljesen ismeretlen próbálkozó, Ács László, Révész Ferenc és Schlagmüller Gábor is kértek ajánlóíveket. Ők mindannyian függetlenként szeretnének indulni a főpolgármesteri választáson, de az elképzeléseikről egyelőre nem lehet tudni semmit.

Schlagmüller Gábor a Facebook-profiljának adatlapja szerint kézbesítő a Magyar Postánál, ő hozta létre a közel 120 ezer tagot számláló Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportot is, ahol júniusban be is jelentette az indulását.

Az aláírásokat szeptember 9-ig lehet gyűjteni, ahhoz pedig, hogy valakiből hivatalosan is főpolgármester-jelölt legyen és indulhasson az önkormányzati választáson, 5 ezer érvényes ajánlás szükséges - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?