A nagy nébihes majonézteszt
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz, ahogyan mindenki ismeri, a Nébih időnként élelmiszercsoportokat tesztel, hogy tudjuk, mit is rakunk a kosarunkba, ha beszabadulunk egy szupermarketbe.
Nyáron a fagyik és jégkrémek voltak soron, a következő szereplő a majonéz. Ami nem is olyan régi találmány - az ezernyolcszázas években említik először, de az még inkább valami zselés-aszpikszerű dolog volt akkor. Lehet, hogy nem is francia, a történészek inkább valami mediterrán eredetre tippelnek, olivával, tojással.
Viszont mostanra a hidegkonyha és szendvicskészítés nélkülözhetetlen eleme. No, nézzétek, mire jutottak a szakemberek a boltban kapható majonézek vizsgálatával. (A táblázat, a hivatalos eredményekkel meg itt van.)
Ha meg inkább otthon csinálnátok frisset (nem akkora ördöngösség, mint ahogy gondolod), Jamie Oliver majd megmutatja, hogyan kell. Angolul van, de simán követhető:
Hirdess nálunk!
Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!
Legyél a szerzőnk!
Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!