Ha nem eszed meg rendesen a spenótot, jön Frutti & Veggi!!!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Ők itt Frutti és Veggi. Egy tál tejbegrízzel (vagy joghurttal, hogy egészségesebb legyen) piros-fehér-zöld. Ők rá tudnának venni, hogy egyél több friss zöldséget?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (és valamiért a francia Interfel) közösen indított kampányt, úniós támogatással, hogy rávegyék a hat-tíz éves gyerekeket, egyenek több zöldséget és gyümölcsöt. Mondjuk, a franciákról valahogy nehezen képzeli el az ember, hogy nem esznek rendesen, de lehet, hogy ez csak a felnőttekre vonatkozik.

Ennek, az "Európai friss kalandok" elnevezésű programnak a kabalafigurái Frutti és Veggi. (A francia weboldal kicsit jobban áll, mint a magyar nyelvű, ott már vannak fönt receptek, sőt játékok is. A magyar nyelvűnek egyelőre a speciális ékezetekkel is gondja van. Mint a hosszú Ő meg Ű.)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyebek között azokat fogja össze, akik Magyarországon élelmiszerek termelésével, előállításával foglalkoznak, köztük a zöldség- és gyümölcstermelőket, -feldolgozókat és -árusítókat. Ők azok, akik azon dolgoznak, hogy nap mint nap finom és jó minőségű friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthassanak a gyerekek. A NAK tagjai között közel 50 000  zöldség- és gyümölcstermelő található.

Az Interfel Franciaországban képviseli azokat, akik azért dolgoznak, hogy finom gyümölcsök és zöldségek kerüljenek a gyerekek asztalára. Képviselik azokat, akik a zöldséget, gyümölcsöt megtermelik, akik eljuttatják az üzletekbe, akik árusítják, és akik elkészítik (például az iskolai menzán) belőlük a finomabbnál finomabb és egészséges ételeket, például salátákat, főzelékeket, írják magukról a szervezők.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?