Gyorssegély a János Kórháznak

Oszd meg másokkal!

A kép csak illusztráció
A kép csak illusztráció

Két budapesti kórház összesen 325 millió forint rendkívüli pénzügyi támogatást kap – jelentette be az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár pénteken.

Mészáros János közölte: a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak 200 millió forinthoz, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 125 millió forinthoz jut.

A pénzt csak célzottan lehet felhasználni, a János Kórházban a fűtésrendszer korszerűsítésére.

Ugyan a kórház fejlesztésére a 2020-ig tartó Egészséges Budapest program keretében 9,3 milliárd forintot fordítanak majd, idén még csak a tervezési munkákhoz láttak hozzá. A fűtéssel meg már a szeptember végi hűvösebb napokon is gond volt, akkor közleményt adtak ki: „a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Szent János Kórházban a fűtési rendszer ellenőrzése és karbantartása zajlik”.

(A kép egy 1922-es kazánról készült, egy angliai, rég bezárt kórház alagsorában van.)

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek