Az Ördögárok mentén-alternativ túráink 1.

Oszd meg másokkal!

Desktop

 

Sorozatot inditunk, melyben nem a klasszikus túrajelzéseket követjük. Első útvonalunk az Ördög-árok mentén halad.

Az Ördögárok nem egyszerű árok, hanem egy patak. A  Budai-hegységben, a Nagykovácsi-medencében ered. Nagykovácsin és a Remete-szurdokon keresztül érkezik Hűvösvölgybe. A Hidász utcától egy nagy iszapfogón átfolyva föld alatt folytatja útját. A Városmajor, a Maros utca, a Vérmező, a Horváth-kert és a Döbrentei tér alatt végigfolyva az Erzsébet híd fölött éri el a Dunát.

Hüvösvölgyből két irányba is indulhatunk. A 157-es busz 6. megállójánál leszállva előre sétálunk a Csatlós utcáig, ami az erdőhöz vezet. Ha már itt vagyunk, érdemes itt is körülnéznünk. A véletlenül erre vetődők biztos meglepődnek, hogy egy utca végén máris turistaút-erdő-patak hármasa fogadja hirtelen. Mi is vendégei voltunk az erdőnek, sőt kis kitérőt is tettünk innen a kék-jelzésen, ami igen meredek emelkedővel visz fel a Remete-hegyre, illetve a Remete-kőfülkéhez. Nem kell félni a távoktól, hiszen körülbelül 1 ,5 kilométer innen a Nagykovácsi út, ahol szintén buszra lehet szállni.

Mi most a másik útvonalat választottuk. Szintén Hüvösvölgyböl indultunk a 63-as busszal, melyről a Rácski-telep nevü megállónál szálltunk le. Néhány lépés után el is értük úticélunkat, hiszen a patak innentől kezdve társunkká szegődve kiséri utunkat, egészen a Remete-szurdok völgyéig.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek