Felavatták az újjávarázsolt pasaréti vívócsarnokot

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: vasas.hu - Doba István )

A Vasas Pasaréti Sportcentrumában a  klub egykori és mai sportolóinak jelenlétében, ünnepélyes keretek között felavatták a felújított Kovács Pál Vívócsarnokot. A vívócsarnokot megtöltő vendégek az ünnepség elején egyperces néma felállással emlékeztek a győri női kosárlabdacsapat szombati autóbusz-balesetében elhunyt sportemberekre.

Markovits László, a Vasas elnöke köszöntőjében szólt a 102 éves egyesület legutóbbi sikerkovácsairól, a budapesti vívó-világbajnokságon egyaránt bronzérmes, az ünnepség díszasztalánál helyet foglaló Szilágyi Áron kardozóról (kerületünk lakójáról)  és Szász Emese párbajtőrözőről, továbbá megemlítette a barcelonai vizes vb-n a klub színeiben aranyérmet szerző Hosszú Katinkát, valamint a férfi vízilabda-válogatott vasasos tagjait.

A sportvezető kiemelte kiemelte: a vívócsarnok tavaly januárban megkezdődött átalakításához 122 millió forint állami támogatást kaptak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter örömét fejezte ki, hogy a beruházás megvalósult, mert mint mondta, olyan célt fog szolgálni, amely hozzájárul egy egészséges nemzedék felneveléséhez.

A Vasas vívócsarnoka 2011 óta viseli a hatszoros olimpiai bajnok Kovács Pál nevét. Kovács Tamás világbajnok kardvívó megemlékezett édesapjáról, a vívóterem névadójáról. Felidézte a Vasas vívó-szakosztályának egykori életét, egyúttal köszönetet mondott a kormánynak a felújításhoz nyújtott támogatásáért, Markovits Lászlónak pedig azért, hogy a Vasas centenáriumi évében, 2011-ben az édesapjáról nevezték el a létesítményt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?