Húsz éve történt, és még nincs vége: Gyárfás Tamást gyanúsítja a rendőrség Fenyő János megöletésével

Oszd meg másokkal!

Desktop
A gyilkosság helyszíne, MTI fotó
A gyilkosság helyszíne, MTI fotó

A Fenyő-gyilkosság egy merénylet volt Fenyő János médiavállalkozó ellen Budapest II. kerületében, a Margit körút és a Margit utca sarkán 1998. február 11-én. A gépfegyveres támadásban Fenyő a helyszínen életét vesztette, az eset pedig az 1990-es évek végén Magyarországon zajló „maffiaháború” egyik legismertebb gyilkossága lett, írja a Wikipédia, mert a dolog olyan régen történt, hogy már szócikk is lett belőle. 

A valódi tettest, Jozef Roháčot hosszú idő elteltével azonosították elfogták, és tavaly másodfokon jogerősen életfogytiglant kapott Fenyő meggyilkolásáért. A gyanúsítás szerint a gyilkosságot ismeretlen személy megbízásából követte el társaival, előre megfontoltan, miután feltérképezték Fenyő szokásait, és megtervezték a támadás legideálisabbnak vélt helyét és módját. A felbujtó személye ismeretlen maradt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedd délután a Gyárfás Tamás előállítására vonatkozó MTI-megkeresésre "A megalapozott gyanú: felbujtás" című közleményben reagált: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást - hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz - emberölésre való felbujtással gyanúsítja - tették hozzá. Emlékeztettek: 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek