Emberrablós történet: az "unokázós" csalókat elfogták a rendőrök

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép persze csak illusztráció, forrás: abusidiqu
A kép persze csak illusztráció, forrás: abusidiqu

Összehangolt akcióban a rendőrök a helyszínen elfogták azt a két nőt és egy férfit, akik egy idős embertől hétmillió forintot csaltak ki.

A police.hu leírása szerint a 29 éves Cs. Mária és két társa, a 45 éves K. László és a 39 éves G. Edit február 9-én este telefonon felhívtak egy idős embert.  Az egyik elkövető a férfi fiaként bemutatkozva azt mondta, hogy elrabolták, fogva tartják és hétmillió forint ellenében engedik el. A férfi a lélekjelentétét megőrizve a követelésnek látszólag eleget tett, azonban értesítette a rendőrséget. Ezt követően a férfi a pénzt az előre megbeszélt helyre – a X. kerületi Kápolna utcába – elvitte, ahol átadta a csalóknak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói és a Budaörsi Rendőrkapitányság nyomozói összehangolt akció keretében a helyszínen elfogták az elkövetőket, majd előállították a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók Cs. Mária őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. K. László és G. Edit szabadlábon védekeznek.

Az idős embereket sokféle aljas trükkel próbálják mindenféle csalók megkárosítani. A "sima" unokázós csalók általában kisebb pénzekre utaznak, fölhívják a nagyit, hogy az unokájuknak nincs pénze vonatra, eltévedt, bajba jutott, de majd ők elviszik neki a pénzt. Ez is épp elég gusztustalan fogás. Beszélgessetek gyakran a körülöttetek lévő idős emberekkel. Segítsetek nekik, tudjanak róla, ilyesmi is előfordulhat, ne dőljenek be, de ne is féljenek a helyzettől.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?