Áldozatvédelmi programot indít a kerületi kapitányság

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: masodikkerulet.hu)

A program egyik célja, hogy az áldozatok és a velük történt események ismertté váljanak a programban résztvevők és a döntéshozók számára, mert esetükből a rendőrség munkatársai sokat tanulhatnak, és a bűnmegelőzési tevékenység is javulhat – nyilatkozott Seres Ernő, kerületünk rendőrkapitánya az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer (ÁSZER) elindításáról.

A program hálózatán keresztül az áldozat olyan személyre szabott segítséget kaphat, amely igazodik a bűncselekmény során keletkezett kár természetéhez és annak orvoslásához. Az áldozat érdekének érvényesítése nem érhet véget azzal, hogy az ügyintéző csak felvilágosítást vagy tanácsadást ad, hanem a segítségnyújtás addig folytatódik, amíg az áldozat helyzete megnyugtatóan nem rendeződik.

A II. kerületben a rendőrség mellett a programban részt vesz az önkormányzat és intézményei, az idősgondozó intézmények, a kormányhivatal áldozatsegítő szolgálata, az egyházak képviselői, valamint polgárőr- és civil szervezetek is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek