KRESZ-tanpálya lesz a Fenyves parkban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: II. kerület, FB
Fotó: II. kerület, FB

Óvodás és kisiskolás korosztály számára létesít mini KRESZ-tanpályát a II. Kerületi Önkormányzat – központi költségvetési támogatással – a pasaréti Nagy Lajos tér (Fenyves park) területén. Kismotorral, futóbiciklivel, rollerrel és gyermekkerékpárral lehet majd használni a KRESZ-parkot, ami elsősorban tanulási célokat szolgál. Lesz gyalogátkelőhely, jelzőlámpa, körforgalom, útkereszteződések, mindez KRESZ-táblákkal jelölve. A park alsó, Pasaréti út melletti, ligetes, árnyékos részén létesül a pálya, írja a kerület oldala

Márciusban kezdenek hozzá a kivitelezéshez, az "autóút" a fák között halad majd, a most is meglevő növények megőrzésével. 

A pályát használhatják majd a parkot látogató családokon kívül a szomszédos Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium Fenyves utcai épületének tanulói is, akár tanórai keretben szervezett közlekedésbiztonsági program formájában is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek