Nagy Imre Emlékház

1026 Budapest, Orsó u. 43. | +36-1-392-5011, +36-1-392-5011/103 | http://www.nagyimreemlekhaz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A jelenleg látható kiállítás és az Emlékház teljes felújítása 2008-ban, a mártír miniszterelnök kivégzése 50. évfordulójának tiszteletére valósult meg Mink András történész forgatókönyve és Rajk László építész látványterve alapján.

Az alagsori vetítőteremben a látogatók az 1956-os forradalomról szóló, „Forró ősz” című 56 perces díjnyertes dokumentumfilmet (Kóthy Judit és Topits Judit alkotását) tekinthetik meg, valamint (kérésre rendelkezésre állnak) egyéb, a forradalommal, Nagy Imre személyével, perével és utóéletével foglalkozó személyes hangú és dokumentumfilmek is. A földszinti kiállítóterem előterében Erich Lessing neves osztrák fotóművésznek Nagy Imréről 1956 augusztusában, a ház ajtajában készült életnagyságúra nagyított felvétele fogadja a látogatót. A kiállítótér falain az egykori családi otthont idéző reliefek közt Nagy Imre miniszterelnök magyar, német, orosz nyelvű kézírásainak rekonstrukciói szerepelnek

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 16.00
Kedd10.00 – 16.00
Szerda10.00 – 16.00
Csütörtök10.00 – 16.00

Hétfőn és hétvégén zárva.

Csoportos látogatás esetén és más időpontokban telefonos bejelentkezést kérünk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek